Τρίτη 5 Μαΐου 2020

Η Μανούλα μου γιορτάζει!!! e-twinning Μένουμε σπίτι... μαζί!

Αγαπημένα μας παιδιά, σε λίγες μέρες, την Κυριακή 10 Μαϊου, είναι η γιορτή της μητέρας!!! Τι λέτε θα βοηθήσουμε τον Άκη Σπιτάκη να βρει το μαγικό συστατικό για να φτιάξουμε τη συνταγή της καλύτερης μαμάς; Ξεκινάμε λοιπόν για την 10η αποστολή!!!
1. Παρακολουθούμε προσεκτικά το βίντεο με τον Άκη Σπιτάκη που ετοίμασε η συνάδελφος Μαργαρίτα Σαμουτιάν
https://video.sch.gr/asset/detail/O2HlcIVYOXWsQYiXxF3boWMW/cZsfJRtYVPQYgRohhvFcG3no
2. Παίζουμε με τους πίνακες: Πρόκειται για ένα διαδραστικό παιχνίδι, μέσα από το οποίο τα παιδιά θα γνωρίσουν έργα διάσημων ζωγράφων με θέμα τη μητέρα, που ετοίμασε για μας η συνάδελφος Καλλιόπη Παπουτσάκη.
https://view.genial.ly/5e9f4a6c60e2f20daa5d3864/learning-experience-challenges-giorth-mhteras-paixnidia-me-pinakes

3. Γράφουμε τη συνεργατική συνταγή της καλύτερης μανούλας. Αφού έχουμε βρει στο προηγούμενο παιχνίδι τα μαγικά συστατικά, όλοι μαζί σα νηπιαγωγείο, συνεργατικά δηλαδή, φτιάχνουμε τη συνταγή για την καλύτερη μαμά του κόσμου. Απλά ρωτήστε τα παιδιά, με μια λέξη, τι κάνει τη μαμά τους, την καλύτερη μαμά του κόσμου, βάλτε δίπλα τη δοσολογία, π.χ. 1 κούπα αγάπη, 1 κούπα φιλάκια.... θα ανακατέψουμε τα υλικά και θα έχουμε μια ΥΠΕΡΟΧΗ μαμά. Γράψτε τα υλικά στο παρακάτω συνεργατικό αρχείο. Είναι πολύ εύκολο και δε χρειάζεται εγγραφή.

http://meetingwords.com/2O0Uwq4Va1
4. Ζωγραφίζει κάθε παιδί το συστατικό που πρότεινε
5. Ακούμε το παραμύθι της Νίνας Ζαφειρίου "Κι εγώ σ' αγαπώ"
https://safeyoutube.net/w/uYL9
6. Ζωγραφίζει κάθε παιδί το πορτρέτο της μαμάς του και γράφει επάνω, όπως μπορεί "Σ' αγαπώ"
Μας στέλνετε τις ζωγραφιές των παιδιών για να δημιουργήσουμε την "Τέλεια Συνταγή για την καλύτερη μαμά"

Οι δραστηριότητες αυτές, έχουν στόχο την ενίσχυση του ψηφιακού γραμματισμού και της έκφρασης με πολλαπλούς τρόπους, της δημιουργίας ενός συνεργατικού πολυτροπικού κειμένου, μιας συνταγής. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνουν σε μία ημέρα, σκοπός είναι να απολαύσετε κάθε μία από αυτπές, όπως θα κάνατε με οποιοδήποτε άλλο παραμύθι, ζωγραφιά και εκπαιδευτικό παιχνίδι. Μας στοιχίζει πραγματικά που δε μπορούμε να δράσουμε με τα παιδιά μας στο Νηπιαγωγείο και προσπαθούμε να βρίσκουμε τρόπους επικοινωνίας έστω κι από μακριά, οργανώνοντας δράσεις στις οποίες μπορείτε εύκολα να συμμετέχετε, στέλνοντάς μας μόνο φωτογραφίες. Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου